top of page
aaron-burden-143103

Onze geschiedenis

Christian Fellowship Ministries (CFM) begon in 1970, toen pastor Wayman O. Mitchell met zijn vrouw Nelda een kerk in Prescott Arizona (VS) aangeboden kreeg. In die tijd was er een grote opwekking gaande onder de hippies en hieruit ontstond de ‘Jesus People’-beweging. Deze ‘Jesus People’ begonnen met duizenden tegelijk door de straten te marcheren, vertelden iedereen dat Jezus hun hart veranderd had en dat Hij hen vrij gemaakt had van drugs-verslaving, leegte en doelloosheid.

 

Prescott lag in die tijd op een drukke hippie-route en de kerk bereikte veel hippies met het evangelie. Pastor Mitchell trainde de mensen in de Prescott-kerk op basis van zijn ervaring en zond enkele van deze echtparen naar andere steden om daar nieuwe kerken te beginnen. De kerken die vanuit Prescott waren uitgestuurd, groeiden en zonden zelf weer echtparen uit naar andere steden.

 

De CFM heeft op dit moment meer dan 2000 kerken wereldwijd uitgezonden in ongeveer 100 landen. Maandelijks worden echtparen uitgestuurd naar andere steden om er nieuwe kerken te beginnen en mensen te bereiken met het goede nieuws.

 

In 1978 kwam een kleine bijbelstudie-groep uit Steenwijk in contact met CFM. Pastor Mitchell steunde hen in het bouwen van de kerk door regelmatig pastors en evangelisten over te laten vliegen naar Nederland om opwekkingsdiensten te preken. zo werd de visie van de CFM ingebracht in de Nederlandse fellowship. De kerk verhuisde vervolgens naar Zwolle en begon daar te groeien. Uiteindelijk was ook deze kerk sterk genoeg om mannen uit te sturen naar andere steden. De CFM-kerken in Nederland dragen de naam Evangelie Gemeente De Deur.

bottom of page